Somekanavien visuaalinen brändäys. Miksi se kannattaa ja miksi työ kannattaa aloittaa Instagramista?

Brändin rakentaminen vaati ennen suuria budjetteja ja ostettua mainostilaa. Sosiaalisen median myötä kaikilla on omissa käsissään mahdollisuus rakentaa brändiä joka päivä – omissa kanavissa, pienellä budjetilla.

Miksi monen organisaation sosiaalinen media on kuitenkin edelleen satunnainen virta valokuvia? Ehkä ainakin osittain siksi, että someviestinnän valtaa ja mahdollisuuksia ei ole täysin ymmärretty eikä resursseja viestinnän toteuttamiseen ole allokoitu.

Someviestintä on kuitenkin mahdollista nostaa uudelle tasolle pienelläkin ajatustyöllä ja tässä auttaa se, että työn aloittaa Instagramista. Miksi Instagram?

Instagram on ainoa kanava, jonka profiilista kävijän on mahdollista saada kattava ensivaikutelma siitä mitä teet ja millainen olet. Kun Instagram-tekemisen rakentaa strategisesti, profiili on kuin miniverkkosivu. Harkituista kohokohdista pääsee tutustumaan tekemiseenne ja vaikkapa ihmisiinne tarkemmin, ja profiilin kuvavirrasta saa yhdellä silmäyksellä käsityksen siitä mitä teette ja millainen olette. Saat pääviestinne, ihmisenne ja arkenne esiin tehokkaasti sekä aidommin ja uskottavammin kuin esimerkiksi verkkosivulla on mahdollista.

Someviestintä kannattaa siis suunnitella Instagram-profiili edellä – ja tietysti sisältö edellä. Mitkä ovat ne toistuvat sisällöt, joista juuri teidän on tärkeä viestiä? Webinaarit, rekrytoinnit, asiakaskokemukset, työntekijäkokemukset? Älä unohda upottaa joukkoon pääviestejänne. Näille sisällöille kannattaa tehdä brändinmukaiset pohjat esimerkiksi Canvaan, jolloin uuden kuvan tekemisessä on kyse enää minuuteista. Usein on hyvä, että "brändättyjen" sisältöjen lomassa on riittävästi tavallisia valokuvia arjesta, jotta profiilista välittyy someen sopiva rento ja aito kuva eikä kokonaisuus ole liian mainosmainen. Se, mikä määrä brändättyjä sisältöjä on sopiva, riippuu täysin organisaatiosta. Kolme on parempi kuin ei mitään ja harvoin tarvitaan enemmän kuin 10. Samat kuvat ja sisällöt viedään (valikoidusti) muihin somekanaviin muokkaamalla kuvakoko sopivaksi.

Kuvassa on fiktiivinen esimerkki siitä miltä muutos voi näyttää, kun Instagram profiiliin on tuotu brändivärit ja typografia sekä toistuvia sisältötyyppejä, jotka on nostettu myös kohokohtiin.

Joko teillä on Canva käytössä tai kiinnostaisiko lähteä kokeilemaan?

Previous
Previous

Miksi viestinnän visuaalisuus on niin tärkeää?

Next
Next

10 vinkkiä: Näin rakennat hyvän PowerPoint-esityksen!